W&B  Clinique

WB Clinique, projede ilk olarak hedeflenen amaç ziyaretçilerine güven ve dinginlik duygularını yaşatan bir mekan oluşturmaktır. Korkularıyla giden ziyaretçiler mekana girdiklerinde bu duyguyu unutup yerine dinginlik ve samimiyet ile karşılaşmaları amaçlanmıştır. Ağırlıklı olarak sıcak tonlarda renkler kullanarak hastayı korku duygusunda uzaklaştırmanın bir yolu olan buluşma, rahatlama alanı oluşturmak amaçlanmıştır. Bunların yanı sıra titiz, hijyenik ve profesyonel bir mekana renk ve dokular ile samimiyet hissini entegre edilmiştir.


Muayene odaları bekleme alanı çevresine konumlandırılmıştır. Amaç bekleme alanının bir iç avlu oluşturmasını hedefleyip ortak alan olarak tasarlanmıştır. Muayene odaları birer dolu kütle şeklinde ahşap strüktür ile ön plana çıkarılmıştır .Ortak alan yani  buluşma avlusundan algılanabilmesi amacıyla ışıklandırma ile dolu / boş, koyu / açık  tasarım kararları ile bekleme alanına entegre edilmiştir. Bu alan karşılama, bekleme alanı ve sirkülasyon gibi birçok kullanımı barındırsa da, bir bütün olarak kliniğin tasarım ve  konseptini yansıtılmaktadır. Bu durum da şeffaflık ile ziyaretçilerine açık bir mekan sağlamaktadır. İç mekan algısını genişletmenin bir yolu olarak, bölmeler cam malzeme kullanılarak yapılmıştır. Bu, projenin iç ve dış  bütünlük olgusunu ortaya çıkartmaktadır. Sağlık alanlarının soğuk yapısından uzaklaşarak, korku duygu durumundan çıkmaları hedeflenen ziyaretçiler için uygun bir iç mekan oluşturulmuştur.

Alan

Diş Kliniği

Metraj

110 m2

Konum

Göztepe / İstanbul

Tarih

2021

İşveren

H.A

wdclinic_render_022_w1.png

360 Görsel QR Kodları

panorama_qr_1.png
panorama_qr_5.png
panorama_qr_3.png
panorama_qr_2.png
panorama_qr_4.png
baus_instgaram
baus_facebook
baus_linkedin
iconfinder_33-pinterest_104469.png
baus_etsy
behance.png

Copyright © 2019 Baus Design.